Czas przygotowania: 10 minut

Czas gotowania: 40 minut

Ilość: 4 porcje

 

 

Składniki

 

2 puszki krojonych pomidorów

200g soku pomidorowego (u mnie pikantny)

1 mała pietruszka

1/4 selera

1 mała marchew

1 ząbek czosnku

1/2 małej cebuli

sól, pieprz ziołowy

200g tofu (u mnie marynowane)

50g jogurtu (u mnie Maluta)

 

 

Wykonanie

 

1. Obieramy marchew, pietruszkę i selera. Kroimy je w dość małą kostkę.

2. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Podsmażamy je przez chwilę w garnku.

3. Dorzucamy do nich pokrojone warzywa i zalewamy je pomidorami z puszki oraz sokiem pomidorowym.

4. Gotujemy całość do miękkości warzyw (ok. 40 min.). Doprawiamy zupę, blendujemy ją na gładką masę i łączymy z jogurtem.

5. Na rozgrzanej teflonowej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę tofu i podajemy je z kremem.

Nigdy nie mogłam sobie wyobrazić gotowania zupy z pomidorów z puszki, dopóki sama tego nie spróbowałam.
Dzięki temu pomysłowi powstał aromatyczny
krem pomidorowy z tofu.

Jedna porcja tej zupy ma niewiele kalorii, a jest naprawdę sycąca :)

Dodatkowo, Wasz organizm będzie Wam wdzięczny za tak porządną porcję potasu z pomidorów!

20/05/2020

Krem pomidorowy z tofu

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro