Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 40 minut
Ilość: 4 porcje
Składniki
2 puszki krojonych pomidorów
200g soku pomidorowego (u mnie pikantny)
1 mała pietruszka
1/4 selera
1 mała marchew
1 ząbek czosnku
1/2 małej cebuli
sól, pieprz ziołowy
200g tofu (u mnie marynowane)
50g jogurtu (u mnie Maluta)
Wykonanie
1. Obieramy marchew, pietruszkę i selera. Kroimy je w dość małą kostkę.
2. Czosnek i cebulę drobno siekamy. Podsmażamy je przez chwilę w garnku.
3. Dorzucamy do nich pokrojone warzywa i zalewamy je pomidorami z puszki oraz sokiem pomidorowym.
4. Gotujemy całość do miękkości warzyw (ok. 40 min.). Doprawiamy zupę, blendujemy ją na gładką masę i łączymy z jogurtem.
5. Na rozgrzanej teflonowej patelni podsmażamy pokrojone w kostkę tofu i podajemy je z kremem.
Nigdy nie mogłam sobie wyobrazić gotowania zupy z pomidorów z puszki, dopóki sama tego nie spróbowałam.
Dzięki temu pomysłowi powstał aromatyczny krem pomidorowy z tofu.
Jedna porcja tej zupy ma niewiele kalorii, a jest naprawdę sycąca :)
Dodatkowo, Wasz organizm będzie Wam wdzięczny za tak porządną porcję potasu z pomidorów!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro