Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
1 mniejszy bakłażan (ok. 200g)
1 łyżeczka granulowanego czosnku
1 łyżeczka oliwy z oliwek
150g serka grani
40g czerwonej papryki
1 większa rzodkiewka (ok. 40g)
szczypiorek
Wykonanie
1. Rozgrzewamy oliwę na teflonowej patelni grillowej.
2. Kroimy bakłażana w krążki grubości ok. 0,5 cm i obsypujemy czosnkiem.
3. Smażymy je z obu stron przez ok. 5 min. na większym ogniu.
4. Łączymy serek z poszatkowanym szczypiorkiem oraz drobno pokrojoną papryką i rzodkiewką.
5. Układamy serek warzywny na plastrach bakłażana.
Jako, że sezon na bakłażana trwa w najlepsze, to nie mogło u mnie zabraknąć przepisu z jego udziałem!
Poznajcie więc krążki bakłażana z warzywnym serkiem grani.
To świetny pomysł na pyszny i wartościowy dodatek do posiłku, który świetnie sprawdzi
się również jako lekka imprezowa przekąska. Nic, tylko robić! :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro