Czas przygotowania: 3 minuty
Czas gotowania: 20 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 5 kotletów
Składniki
300g ziemniaków
100g chudego twarogu
1/3 cebuli
1 jajko
1 łyżeczka oliwy z oliwek
sól i pieprz ziołowy
Wykonanie
1. Gotujemy ziemniaki na parze przez ok. 20 min., po czym przeciskamy je przez praskę.
2. Rozgrzewamy oliwę na teflonowej patelni.
3. Łączymy widelcem ziemniaki z twarogiem, drobno posiekaną cebulą, jajkiem i przyprawami.
4. Formujemy dłonią 5 kotletów i kładziemy je na patelni. Zmniejszamy ogień.
5. Smażymy je na średnim ogniu - po 5 min. na każdej ze stron.
Szczerze mówiąc, nie przepadam za pierogami ruskimi, bo połączenie ziemniaków,
sera i ciasta pierogowego zupełnie do mnie nie przemawia.
Co innego kotlety ruskie - tutaj kartofelki z twarogiem oraz wyrazistą cebulą komponują się znakomicie.
Wystarczy tylko kilka składników i mamy gotowy bezmięsny, ale mega sycący obiad!:)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro