Czas przygotowania: 3 minuty

Czas gotowania: 20 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 5 kotletów

 

 

Składniki

 

300g ziemniaków

100g chudego twarogu

1/3 cebuli

1 jajko

1 łyżeczka oliwy z oliwek

sól i pieprz ziołowy

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy ziemniaki na parze przez ok. 20 min., po czym przeciskamy je przez praskę.

2. Rozgrzewamy oliwę na teflonowej patelni.

3. Łączymy widelcem ziemniaki z twarogiem, drobno posiekaną cebulą, jajkiem i przyprawami.

4. Formujemy dłonią 5 kotletów i kładziemy je na patelni. Zmniejszamy ogień.

5. Smażymy je na średnim ogniu - po 5 min. na każdej ze stron.

Szczerze mówiąc, nie przepadam za pierogami ruskimi, bo połączenie ziemniaków,
sera i ciasta pierogowego zupełnie do mnie nie przemawia.
Co innego
kotlety ruskie - tutaj kartofelki z twarogiem oraz wyrazistą cebulą komponują się znakomicie.
Wystarczy tylko kilka składników i mamy gotowy bezmięsny, ale mega sycący obiad!:)

15/03/2021

Kotlety ruskie

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro