Czas przygotowania: 15 minut
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 2 porcje x 2 kotlety
Składniki
5 jajek
10g mąki orkiszowej
szczypiorek
sól i pieprz
1 łyżeczka granulowanego czosnku
1,5l wody
Wykonanie
1. Gotujemy wodę w garnku z odrobiną soli.
2. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszamy płomień i wkładamy do niej 4 jajka. Gotujemy je przez 8 min.
3. Obieramy je i dokładnie rozdrabniamy widelcem.
4. Łączymy jajka z surowym jajkiem, mąką, drobno poszatkowanym szczypiorkiem i przyprawami.
5. Formujemy lekko spłaszczone kotlety i smażymy je na suchej teflonowej patelni przez 3 min. na każdej ze stron.
Na moim blogu sporo już było przepisów z jajkami w roli głównej,
ale po serii omletów i jajecznic stwierdziłam, że czas na małą odmianę.
I tak powstały kotlety jajeczne, które przez dobór ulubionych dodatków za każdym razem mogą smakować inaczej. Co ważne, mają w sobie mnóstwo białka, więc po takich kotletach na pewno długo nie będziecie głodni :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro