Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 5 minut

Ilość: 1 deser

 

 

Składniki

 

30g kaszy manny

250ml mleka sojowego

5g płatków migałów

kilka goździków

gwiazdka anyżu

płaska łyżeczka cynamonu

szczypta gałki muszkatołowej i kardamonu

 

 

Wykonanie

 

1. Zagotowujemy w rondelku mleko z przyprawami. Gdy zacznie wrzeć, dodajemy kaszkę.

2. Gotujemy całość na minimalnym ogniu, aż do zgęstnienia (ok. 5 min.).

3. Przekładamy deser do kubka i dekorujemy go migdałami.

Świątecznych szybkich deserów ciąg dalszy!

Tym razem proponuję Wam pomysł na korzenną kaszę mannę.

Jej przygotowanie trwa dosłownie kilka minut,
a efekt końcowy pachnie i smakuje jak esencja świąt :)

20/12/2021

Korzenna kasza manna

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro