Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość: 1 deser
Składniki
30g kaszy manny
250ml mleka sojowego
5g płatków migałów
kilka goździków
gwiazdka anyżu
płaska łyżeczka cynamonu
szczypta gałki muszkatołowej i kardamonu
Wykonanie
1. Zagotowujemy w rondelku mleko z przyprawami. Gdy zacznie wrzeć, dodajemy kaszkę.
2. Gotujemy całość na minimalnym ogniu, aż do zgęstnienia (ok. 5 min.).
3. Przekładamy deser do kubka i dekorujemy go migdałami.
Świątecznych szybkich deserów ciąg dalszy!
Tym razem proponuję Wam pomysł na korzenną kaszę mannę.
Jej przygotowanie trwa dosłownie kilka minut,
a efekt końcowy pachnie i smakuje jak esencja świąt :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro