Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
1 puszka białej fasoli konserwowej (240g)
1 jajko
120g mąki ryżowej
1l wody
Wykonanie
1. Gotujemy wodę w garnku.
2. Blendujemy fasolę z jajkiem. Łączymy z mąką zagniatając kleiste ciasto.
3. Łyżeczką wykładamy na wrzątek porcje ciasta.
4. Po wypłynięciu gotujemy przez 3 min.
Tego jeszcze ne grali!
Przepis na kopytka z białej fasoli zupełnie mnie zaskoczył.
Biała fasola jeszcze nigdy wcześniej nie gościła w mojej kuchni, więc postanowiłam, że czas to zmienić. W efekcie wyszedł mi ciekawy i zwyczajnie smaczny dodatek do mięsa, który zagości na moim stole jeszcze nie raz!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro