Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

1 puszka białej fasoli konserwowej (240g)

1 jajko

120g mąki ryżowej

1l wody

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy wodę w garnku.

2. Blendujemy fasolę z jajkiem. Łączymy z mąką zagniatając kleiste ciasto.

3. Łyżeczką wykładamy na wrzątek porcje ciasta.

4. Po wypłynięciu gotujemy przez 3 min.

19/03/2020

Kopytka z białej fasoli

Tego jeszcze ne grali!
Przepis na
kopytka z białej fasoli zupełnie mnie zaskoczył.

Biała fasola jeszcze nigdy wcześniej nie gościła w mojej kuchni, więc postanowiłam, że czas to zmienić. W efekcie wyszedł mi ciekawy i zwyczajnie smaczny dodatek do mięsa, który zagości na moim stole jeszcze nie raz!

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro