Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 15 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
40g komosy ryżowej
300ml wody
80g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
50g jagód
10g erytrolu
100g mleka (u mnie 0,5%)
20g mąki ziemniaczanej
5g ryżu preparowanego
Wykonanie
1. Płuczemy komosę na sitku i gotujemy ją w 200ml wody do miękkości (ok. 10 min.) z dodatkiem 5g erytrolu.
2. Łączymy ją z jogurtem i wykładamy na spód naczynia.
3. Blendujemy jagody z 50g mleka, jagodami i mąką.
4. Podgrzewamy 50g mleka i 100ml wody z 5g erytrolu. Gdy płyn zacznie wrzeć, wlewamy do niego krem jagodowy i mieszamy całość do zgęstnienia.
5. Wylewamy budyń na komosę i posypujemy całość ryżem preparowanym.
Dzięki wysokiej zawartości białka, komosa jest ceniona szczególnie wśród osób trenujących. Do swojej diety powinien ją jednak włączać każdy, ponieważ zawiera zdrowe kwasy tłuszczowe oraz cenne witaminy i minerały.
Do tego, ma ona charakterystyczny smak, który po prostu uwielbiam.
To właśnie dzięki temu komosa pod budyniem jagodowym tak bardzo mi posmakowała!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro