Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 60 minut
Ilość: 12 kawałków (użyłam keksówki 30 x 10 cm)
Składniki
4 op. gęstego jogurtu wysokobiałkowego (720g)
2 jajka
80g erytrolu
1/2 op. budyniu czekoladowego bez cukru
1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru
1/2 op. budyniu malinowego bez cukru
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Miksujemy jogurty z jajkiem i erytrolem. Dzielimy ciasto na 3 części.
3. Każdą część mieszamy z jednym smakiem budyniu.
4. Na dno foremki wylewamy ciasto z budyniem waniliowym.
5. Na środek ciasta wylewamy masę czekoladową, a na to masę malinową.
6. Pieczemy przez 60 min.
Uwielbiam słodkości, więc żeby nie sięgać po kupne słodycze, piekę sobie ciasta.
W tygodniu zazwyczaj nie mam na to zbyt wiele czasu, więc szukam prostych przepisów.
Przy okazji staram się, aby takie ciasto było pożywne i pełne białka, a dodatkowo miało mało kalorii.
Wszystkie te warunki spełnia kolorowy jogurtowiec.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro