Czas przygotowania: 15 minut

Czas pieczenia: 60 minut

Ilość: 12 kawałków (użyłam keksówki 30 x 10 cm)

 

 

Składniki

 

4 op. gęstego jogurtu wysokobiałkowego (720g)

2 jajka

80g erytrolu

1/2 op. budyniu czekoladowego bez cukru

1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru

1/2 op. budyniu malinowego bez cukru

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Miksujemy jogurty z jajkiem i erytrolem. Dzielimy ciasto na 3 części.

3. Każdą część mieszamy z jednym smakiem budyniu.

4. Na dno foremki wylewamy ciasto z budyniem waniliowym.

5. Na środek ciasta wylewamy masę czekoladową, a na to masę malinową.

6. Pieczemy przez 60 min.

20/04/2020

Kolorowy jogurtowiec

Uwielbiam słodkości, więc żeby nie sięgać po kupne słodycze, piekę sobie ciasta.
W tygodniu zazwyczaj nie mam na to zbyt wiele czasu, więc szukam prostych przepisów.
Przy okazji staram się, aby takie ciasto było pożywne i pełne białka, a dodatkowo miało mało kalorii.

Wszystkie te warunki spełnia kolorowy jogurtowiec.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro