Czas przygotowania: 15 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 4 porcje x 2 szaszłyki

 

 

Składniki

 

600g piersi z kurczaka

1 czerwona papryka

1 żółta papryka

1 cukinia (ok. 500g)

1 duża czerwona cebula

4 średnie pieczarki

przyprawa gyros

 

 

Wykonanie

 

1. Kroimy mięso w grubą kostkę i przyprawiamy je przyprawą gyros (najlepiej zrobić to dzień wcześniej, żeby mięso lepiej "przeszło").

2. Ustawiamy piekarnik na 180 °C (grzanie góra-dół).

3. Kroimy papryki i cebulę w grubą kostkę, cukinię w grube plastry, a pieczarki w ćwiartki.

4. Nadziewamy wszystkie składniki na długie wykałaczki i układamy szaszłyki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

5. Pieczemy szaszłyki przez 15 min. Po tym czasie obracamy je na drugą stronę i pieczemy jeszcze 10 min.

6. Upieczone szaszłyki podajemy z frytkami lub ryżem.

Macie ochotę na obiad, który będzie nie tylko smakował, ale też apetycznie wyglądał?

Poznajcie kolorowe szaszłyki drobiowe nadziane warzywami!

Są pieczone bez tłuszczu, a dzięki cukinii i pieczarkom mają mało węglowodanów, więc jest to obiad idelany
dla osób pilnujących kalorii:)

21/01/2020

Kolorowe szaszłyki drobiowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro