Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 4 porcje x 2 szaszłyki
Składniki
600g piersi z kurczaka
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 cukinia (ok. 500g)
1 duża czerwona cebula
4 średnie pieczarki
przyprawa gyros
Wykonanie
1. Kroimy mięso w grubą kostkę i przyprawiamy je przyprawą gyros (najlepiej zrobić to dzień wcześniej, żeby mięso lepiej "przeszło").
2. Ustawiamy piekarnik na 180 °C (grzanie góra-dół).
3. Kroimy papryki i cebulę w grubą kostkę, cukinię w grube plastry, a pieczarki w ćwiartki.
4. Nadziewamy wszystkie składniki na długie wykałaczki i układamy szaszłyki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Pieczemy szaszłyki przez 15 min. Po tym czasie obracamy je na drugą stronę i pieczemy jeszcze 10 min.
6. Upieczone szaszłyki podajemy z frytkami lub ryżem.
Macie ochotę na obiad, który będzie nie tylko smakował, ale też apetycznie wyglądał?
Poznajcie kolorowe szaszłyki drobiowe nadziane warzywami!
Są pieczone bez tłuszczu, a dzięki cukinii i pieczarkom mają mało węglowodanów, więc jest to obiad idelany
dla osób pilnujących kalorii:)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro