Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g mielonego wołowego (u mnie polędwica)
30g czerwonej papryki
20g kukurydzy z puszki
szczypiorek
2 łyżeczki suszonego czosnku
sól himalajska
szczypta chili
450g młodych ziemniaków
Wykonanie
1. Obieramy ziemniaki i gotujemy je na parze. Odstawiamy na bok.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
3. Kroimy paprykę w drobną kostkę. Łączymy ją z mięsem, kukurydzą i posiekanym szczypiorkiem. Całość doprawiamy.
4. Formujemy kotlety i wykładamy na suchą patelnię.
5. Smażymy je po 2 min. na każdej ze stron na dużym ogniu, po czym zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze przez 10 min.
6. Podajemy z ziemniakami.
Dawno nie jedliśmy wołowiny, więc dla odmiany przyrządziłam kolorowe kotlety wołowe.
Przepis jest prosty jak drut, a dodatek papryki, szczypiorku i kukurydzy pozwolił go łatwo urozmaicić.
W połączeniu z młodymi ziemniaczkami gotowanymi na parze wyszedł obiad idealny!
Czasem do szczęścia potrzeba naprawdę niewiele :)
Dawno nie jedliśmy wołowiny, więc dla odmiany przyrządziłam kolorowe kotlety wołowe.
Przepis jest prosty jak drut, a dodatek papryki, szczypiorku i kukurydzy pozwolił go łatwo urozmaicić.
W połączeniu z młodymi ziemniaczkami gotowanymi na parze wyszedł obiad idealny!
Czasem do szczęścia potrzeba naprawdę niewiele :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro