Czas przygotowania: 5 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
1 puszka tuńczyka w sosie własnym (120g)
1/2 awokado (ok. 80g)
1/4 czerwonej papryki (ok. 40g)
1/4 czerwonej cebuli
4 plastry pomidora/ kilka pomidorków koktajlowych
30g kukurydzy z puszki
pieprz i sól do smaku
Wykonanie
1. Kroimy awokado, paprykę, cebulę i pomidora w kostkę.
2. Łączymy je z kukurydzą oraz odcedzonym i rozdrobionym widelcem tuńczykiem.
3. Mieszamy całość i doprawiamy do smaku.
Czas odmienić tradycyjne oblicze sałatki z tuńczykiem! Wypróbujcie sprawdzony przez mnie przepis
na kolorową sałatkę z tuńczykiem i awokado. Dostarczycie sobie w ten sposób sporej ilości pełnowartościowego białka i zdrowego tłuszczu, a przy tym rozpieścicie swoje podniebienia.
Gwarantuję Wam, że taki kolorowy zestaw zasmakuje nawet tym, którzy za tuńczykiem nie przpadają :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro