Czas przygotowania: 5 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

1 puszka tuńczyka w sosie własnym (120g)

1/2 awokado (ok. 80g)

1/4 czerwonej papryki (ok. 40g)

1/4 czerwonej cebuli

4 plastry pomidora/ kilka pomidorków koktajlowych

30g kukurydzy z puszki

pieprz i sól do smaku

 

 

Wykonanie

 

1. Kroimy awokado, paprykę, cebulę i pomidora w kostkę.

2. Łączymy je z kukurydzą oraz odcedzonym i rozdrobionym widelcem tuńczykiem.

3. Mieszamy całość i doprawiamy do smaku.

Czas odmienić tradycyjne oblicze sałatki z tuńczykiem! Wypróbujcie sprawdzony przez mnie przepis
na
kolorową sałatkę z tuńczykiem i awokado. Dostarczycie sobie w ten sposób sporej ilości pełnowartościowego białka i zdrowego tłuszczu, a przy tym rozpieścicie swoje podniebienia.
Gwarantuję Wam, że taki kolorowy zestaw zasmakuje nawet tym, którzy za tuńczykiem nie przpadają :)

03/03/2020

Kolorowa sałatka z tuńczykiem i awokado

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro