Czas przygotowania: 10 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
100g czerwonej kapusty
40g marchwi
20g czerwonej cebuli
1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym
10g musztardy
1 łyżka soku z cytryny
40g skyru
pieprz
Wykonanie
1. Szatkujemy drobno kapustę, marchew ścieramy na tarce, a cebulę kroimy w drobną kostkę.
2. Łączymy warzywa z odsączonym z zalewy tuńczykiem.
3. Mieszamy całość z sosem z musztardy, skyru, soku z cytryny i pieprzu.
Kolorowa sałatka z czerwonej kapusty i tuńczyka to kolejna kapuściana wariacja,
która okazała się nie tylko przyjemna dla oka, ale też niezwykle smaczna i sycąca.
To świetny pomysł na pożywną przekąskę do szkoły/pracy,
której przygotowanie zajmie Wam niecałe 10 minut :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro