Czas przygotowania: 10 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

100g czerwonej kapusty

40g marchwi

20g czerwonej cebuli

1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym

10g musztardy

1 łyżka soku z cytryny

40g skyru

pieprz

 

 

Wykonanie

 

1. Szatkujemy drobno kapustę, marchew ścieramy na tarce, a cebulę kroimy w drobną kostkę.

2. Łączymy warzywa z odsączonym z zalewy tuńczykiem.

3. Mieszamy całość z sosem z musztardy, skyru, soku z cytryny i pieprzu.

Kolorowa sałatka z czerwonej kapusty i tuńczyka to kolejna kapuściana wariacja,
która okazała się nie tylko przyjemna dla oka, ale też niezwykle smaczna i sycąca.
To świetny pomysł na pożywną przekąskę do szkoły/pracy,
której przygotowanie zajmie Wam niecałe 10 minut :)

06/05/2022

Kolorowa sałatka z czerwonej kapusty i tuńczyka

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro