Czas przygotowania: 3 minuty
Czas gotowania: 7 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
40g mąki owsianej
1/2 dużego jabłka (ok. 80g)
100g skyru
1/2 łyżeczki cynamonu
3/4l wody
Wykonanie
1. Zagotowujemy wodę w garnku.
2. Obrane jabłko ścieramy na tarce i łączymy z mąką. Z powstałego ciasta formujemy małe kulki (mi wyszło 8 szt.).
3. Wrzucamy knedle do wrzątku i gotujemy przez 5 min. od wypłynięcia.
4. Podajemy ze skyrem wymieszanym z cynamonem.
Jabłka mogłabym jeść o każdej porze dnia i nocy. Po prostu je lubię, a do tego wiem, że wspomagają pracę
układu trawiennego, więc pomimo tego, że to czyste węglowowany, wcale ich nie unikam.
Ostatnio postawiłam na jabłkowe śniadanie i zrobiłam bardzo proste knedle jabłkowe ze skyrem.
Przygotowuje się je "raz dwa", a efekt jest bardzo smaczny :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro