Czas przygotowania: 3 minuty

Czas gotowania: 7 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

40g mąki owsianej

1/2 dużego jabłka (ok. 80g)

100g skyru

1/2 łyżeczki cynamonu

3/4l wody

 

 

Wykonanie

 

1. Zagotowujemy wodę w garnku.

2. Obrane jabłko ścieramy na tarce i łączymy z mąką. Z powstałego ciasta formujemy małe kulki (mi wyszło 8 szt.).

3. Wrzucamy knedle do wrzątku i gotujemy przez 5 min. od wypłynięcia.

4. Podajemy ze skyrem wymieszanym z cynamonem.

09/04/2020

Knedle jabłkowe ze skyrem

Jabłka mogłabym jeść o każdej porze dnia i nocy. Po prostu je lubię, a do tego wiem, że wspomagają pracę
układu trawiennego, więc pomimo tego, że to czyste węglowowany, wcale ich nie unikam.
Ostatnio postawiłam na jabłkowe śniadanie i zrobiłam bardzo proste
knedle jabłkowe ze skyrem.

Przygotowuje się je "raz dwa", a efekt jest bardzo smaczny :) 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro