Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 5 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

40g mąki orkiszowej

100g chudego twarogu

1 jajko

250g mleka (u mnie 0,5%)

5g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Zagotowujemy mleko w rondelku.

2. W międzyczasie, mieszamy pozostałe składniki łyżką (lub blenderem) do uzyskania dość gęstej masy.

3. Gdy mleko zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i wykładamy łyżeczką porcje ciasta.

4. Gotujemy kluseczki przez ok. 5 min. (do wypłynięcia).

5. Dodajemy do klusek ulubione owoce lub bakalie.

Kluski lane kojarzą mi się z dzieciństwem...

Co jakiś czas lubię do nich wrócić, ale z racji tego, że nie chcę sobie zaserwować bomby węglowodanej,
przygotowuję
kluski twarogowe na mleku.

Mają w sobie dużo pożywnego białka, więc są idelane na dobry początek dnia!

26/01/2020

Kluski twarogowe na mleku

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro