Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
40g mąki orkiszowej
100g chudego twarogu
1 jajko
250g mleka (u mnie 0,5%)
5g erytrolu
Wykonanie
1. Zagotowujemy mleko w rondelku.
2. W międzyczasie, mieszamy pozostałe składniki łyżką (lub blenderem) do uzyskania dość gęstej masy.
3. Gdy mleko zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i wykładamy łyżeczką porcje ciasta.
4. Gotujemy kluseczki przez ok. 5 min. (do wypłynięcia).
5. Dodajemy do klusek ulubione owoce lub bakalie.
Kluski lane kojarzą mi się z dzieciństwem...
Co jakiś czas lubię do nich wrócić, ale z racji tego, że nie chcę sobie zaserwować bomby węglowodanej,
przygotowuję kluski twarogowe na mleku.
Mają w sobie dużo pożywnego białka, więc są idelane na dobry początek dnia!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro