Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 25 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

300g mielonej wieprzowiny (u mnie z szynki)

1 łyżka ulubionych przypraw

3/4l wody

60g lekkiego serka Philadeplhia

20g zielonego pesto

100g ryżu basmati

kiełki rzodkiewki do dekoracji

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonowy rondelek.

2. Gotujemy ryż na sypko i odstawiamy go na bok.

3. Łączymy mięso z przyprawą i formujemy kilkanaście klopsików. Obsmażamy je na małym ogniu przez ok. 5 min.

4. Zalewamy całość wodą i dusimy całość przez ok. 10 min., po czym dodajemy serek z pesto i dusimy przez kolejne 10 min.

5. Podajemy klopsiki z ryżem i sosem.

Ostatnio do wszystkiego dodaję pesto... Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, że bardzo mi smakuje
i świetnie podkreśla smak najróżniejszych dań, a do tego zawiera zdrowe tłuszcze.
Pomyślałam, że świetnie będzie pasował do obiadu i nie myliłam się -

klopsiki w kremowym sosie pesto to prawdziwa petarda!

06/08/2021

Klopsiki w kremowym sosie pesto

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro