Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 25 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
300g mielonej wieprzowiny (u mnie z szynki)
1 łyżka ulubionych przypraw
3/4l wody
60g lekkiego serka Philadeplhia
20g zielonego pesto
100g ryżu basmati
kiełki rzodkiewki do dekoracji
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonowy rondelek.
2. Gotujemy ryż na sypko i odstawiamy go na bok.
3. Łączymy mięso z przyprawą i formujemy kilkanaście klopsików. Obsmażamy je na małym ogniu przez ok. 5 min.
4. Zalewamy całość wodą i dusimy całość przez ok. 10 min., po czym dodajemy serek z pesto i dusimy przez kolejne 10 min.
5. Podajemy klopsiki z ryżem i sosem.
Ostatnio do wszystkiego dodaję pesto... Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, że bardzo mi smakuje
i świetnie podkreśla smak najróżniejszych dań, a do tego zawiera zdrowe tłuszcze.
Pomyślałam, że świetnie będzie pasował do obiadu i nie myliłam się -
klopsiki w kremowym sosie pesto to prawdziwa petarda!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro