Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 7 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
1 kostka naturalnego tofu (180g)
60g mleka (u mnie 0,5%)
szczypiorek
1 łyżeczka suszonej bazylii
sól i pieprz
Wykonanie
1. Na patelni podgrzewamy mleko. Po chwili dorzucamy do niego dokładnie pokruszone tofu.
2. Po kilku minutach dodajemy drobno poszatkowany szczypiorek i przyprawy.
3. Całość dokładnie mieszamy i smażymy jeszcze przez kilka minut.
Jajecznica bez jajek? Czemu nie! Klasyczna tofucznica może być równie smaczna i pożywna,
co jej jajeczny odpowiednik. Na pewno posmakuje nie tylko fanom diety roślinnej, ale też rasowym mięsożercom. Jest to również świetna (i mnie mniej wartościowa) alternatywa dla osób znudzonych klasyczną jajecznicą. Przekonajcie się sami! :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro