Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 7 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

2 jajka

2 plastry wędliny drobiowej (ok. 30g)

1/3 łyżeczki masła (odrobina tłuszczu jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziła:))

szczypiorek

sól

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię i rozpuszczamy na niej masło.

2. Kroimy wędlinę w kostkę i lekko podsmażamy.

3. Wybijamy na nią jajka i mieszamy, gdy lekko sie zetną. Smażymy całość mieszając przez ok. 5 min.

4. Solimy jajecznicę do smaku i dodajemy drobno posiekany szczypiorek.

23/03/2020

Klasyczna jajecznica

Czy może być coś bardziej klasycznego niż klasyczna jajecznica?

Myślę, że nie, bo czasem to właśnie najprostsze rozwiązania są najlepsze.

W tym przypadku, ta zasada spełnia się w 100%!

Przepis jest prosty, smaczny i pożywny.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro