Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 7 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
2 jajka
2 plastry wędliny drobiowej (ok. 30g)
1/3 łyżeczki masła (odrobina tłuszczu jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziła:))
szczypiorek
sól
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię i rozpuszczamy na niej masło.
2. Kroimy wędlinę w kostkę i lekko podsmażamy.
3. Wybijamy na nią jajka i mieszamy, gdy lekko sie zetną. Smażymy całość mieszając przez ok. 5 min.
4. Solimy jajecznicę do smaku i dodajemy drobno posiekany szczypiorek.
Czy może być coś bardziej klasycznego niż klasyczna jajecznica?
Myślę, że nie, bo czasem to właśnie najprostsze rozwiązania są najlepsze.
W tym przypadku, ta zasada spełnia się w 100%!
Przepis jest prosty, smaczny i pożywny.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro