Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 5 placuszków
Składniki
1 opakowanie kisielu żurawinowego bez cukru (38g)
50g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
1 jajko
10g suszonej żurawiny
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Kroimy suszoną żurawinę na drobne kawałki.
3. Mieszamy wszystkie składniki mikserem przez 2 min.
4. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
5. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
Bardzo lubię suszoną żurawinę - nadaje daniom koloru i smaku.
Z radością przygotowałam więc kisielowe placuszki żurawinowe,
które są podwójnie żurawinowe - składają się z kisielu żurawinowego i suszonych owoców żurawiny.
Macie więc jak w banku, że zasmakują nawet tym, którzy uważają wszystkie placki za mdłe i nijakie.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro