Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 5 placuszków

 

 

Składniki

 

1 opakowanie kisielu żurawinowego bez cukru (38g)

50g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

1 jajko

10g suszonej żurawiny

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Kroimy suszoną żurawinę na drobne kawałki.

3. Mieszamy wszystkie składniki mikserem przez 2 min.

4. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

5. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.

19/02/2020

Kisielowe placuszki żurawinowe

Bardzo lubię suszoną żurawinę - nadaje daniom koloru i smaku.

Z radością przygotowałam więc kisielowe placuszki żurawinowe,
które są podwójnie żurawinowe - składają się z kisielu żurawinowego i suszonych owoców żurawiny.
Macie więc jak w banku, że zasmakują nawet tym, którzy uważają wszystkie placki za mdłe i nijakie.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro