Czas przygotowania: 15 minut

Czas pieczenia: 15 + 45 minut

Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)

 

 

Składniki

 

40g chrupków kukurydzianych

70g mleka (u mnie 2%)

500g twarogu sernikowego President

2 jajka

1/2 op. budyniu o smaku cappuccino bez cukru (20g)

60g erytrolu

20g nerkowców

50g borówek

 

 

 

Wykonanie

 

 

1. Nastawiamy piekarnik na 200°C.

2. Blendujemy chrupki na puch i łączymy z mlekiem, po czym wykładamy papkę na spód tortownicy.

3. Ubijamy jajka na puszysto i powoli miksujemy je z erytrolem, twarogiem i proszkiem budyniowym.

4. Wykładamy masę na chrupkowy spód, po czym wstawiamy całość do piekarnika na 15 min.

5. Po tym czasie, zmniejszamy temperaturę do 150°C i pieczemy przez kolejne 45 min.

6. Studzimy sernik przez ok. 30 min. w zamkniętym piekarniku.

Powrót do pieczenia = kolejne serniki :)

Upolowałam ostatnio nowość - budyń o smaku cappuccino, a że uwielbiam jego zapach,
to przygotowałam z jego wykorzystaniem kawowy sernik na spodzie chrupkowym.

To świetny pomysł na prosty, a przy tym nieoklepany deser, który smakuje wybornie :)

03/02/2023

Kawowy sernik na spodzie chrupkowym

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro