Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 15 + 45 minut
Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)
Składniki
40g chrupków kukurydzianych
70g mleka (u mnie 2%)
500g twarogu sernikowego President
2 jajka
1/2 op. budyniu o smaku cappuccino bez cukru (20g)
60g erytrolu
20g nerkowców
50g borówek
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 200°C.
2. Blendujemy chrupki na puch i łączymy z mlekiem, po czym wykładamy papkę na spód tortownicy.
3. Ubijamy jajka na puszysto i powoli miksujemy je z erytrolem, twarogiem i proszkiem budyniowym.
4. Wykładamy masę na chrupkowy spód, po czym wstawiamy całość do piekarnika na 15 min.
5. Po tym czasie, zmniejszamy temperaturę do 150°C i pieczemy przez kolejne 45 min.
6. Studzimy sernik przez ok. 30 min. w zamkniętym piekarniku.
Powrót do pieczenia = kolejne serniki :)
Upolowałam ostatnio nowość - budyń o smaku cappuccino, a że uwielbiam jego zapach,
to przygotowałam z jego wykorzystaniem kawowy sernik na spodzie chrupkowym.
To świetny pomysł na prosty, a przy tym nieoklepany deser, który smakuje wybornie :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro