Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 2 porcje x 3 placki

 

 

Składniki

 

30g mąki jaglanej

30g cappuccino w proszku

1 jajko

50g białka z jajek

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię o średnicy 10 cm.

2. Miksujemy krótko wszystkie składniki. Powstała masa powinna być dość rzadka.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 2 łyżki na 1 placuszka tak, aby placki były dość cienkie. Zmniejszamy ogień.

4. Gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki, odwracamy placki na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilę.

Uwielbiam zapach kawy, ale gdy ją piję, to tylko z ogromną ilością mleka.
Niektórzy mówią na to "mleko z kawą" :P Czasem sięgam więc po gotowca - cappuccino w proszku.
Tym razem postanowiłam użyć go do przygotowania
kawowych pankejków.
Pomysł był strzałem w 10, bo z dosłownie kilku składników powstał lekki i bardzo smaczny deser :)

20/11/2021

Kawowe pankejki

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro