Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 2 porcje x 3 placki
Składniki
30g mąki jaglanej
30g cappuccino w proszku
1 jajko
50g białka z jajek
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię o średnicy 10 cm.
2. Miksujemy krótko wszystkie składniki. Powstała masa powinna być dość rzadka.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 2 łyżki na 1 placuszka tak, aby placki były dość cienkie. Zmniejszamy ogień.
4. Gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki, odwracamy placki na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilę.
Uwielbiam zapach kawy, ale gdy ją piję, to tylko z ogromną ilością mleka.
Niektórzy mówią na to "mleko z kawą" :P Czasem sięgam więc po gotowca - cappuccino w proszku.
Tym razem postanowiłam użyć go do przygotowania kawowych pankejków.
Pomysł był strzałem w 10, bo z dosłownie kilku składników powstał lekki i bardzo smaczny deser :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro