Czas przygotowania: 3 minuty

Czas gotowania: 5 + 5 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

30g kaszy kukurydzianej

200g mleka (u mnie 0,5%)

5g erytrolu

50g malin (mogą być mrożone)

5g ziaren chia

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy kaszę na mleku z dodatkiem erytrolu. Po 5 min. gotowania zdejmujemy ją z ognia i czekamy, aż wchłonie większość płynu.

2. W małym rondelku gotujemy maliny. Gdy owoce się rozpadną (po ok. 5 min.) dodajemy chia i zdejmujemy dżem z ognia.

3. Podajemy kaszę z dżemem.

01/07/2020

Kasza kukurydziana z malinami

Kiedy dowiedziałam się o istnieniu kaszy kukurydzianej, bardzo chciałam ją wypróbować.
Przygotowałam ją jako dodatek do obiadu, ale nie do końca odpowiadał mi jej smak. Ostatnio jednak wpadłam
na pomysł, żeby ugotować ją na mleku i to był strzał w dziesiątkę!
Kasza kukurydziana z malinami podbiła moje serce, więc na pewno na stałe zagości w moim śniadaniowym menu :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro