Czas przygotowania: 3 minuty
Czas gotowania: 5 + 5 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
30g kaszy kukurydzianej
200g mleka (u mnie 0,5%)
5g erytrolu
50g malin (mogą być mrożone)
5g ziaren chia
Wykonanie
1. Gotujemy kaszę na mleku z dodatkiem erytrolu. Po 5 min. gotowania zdejmujemy ją z ognia i czekamy, aż wchłonie większość płynu.
2. W małym rondelku gotujemy maliny. Gdy owoce się rozpadną (po ok. 5 min.) dodajemy chia i zdejmujemy dżem z ognia.
3. Podajemy kaszę z dżemem.
Kiedy dowiedziałam się o istnieniu kaszy kukurydzianej, bardzo chciałam ją wypróbować.
Przygotowałam ją jako dodatek do obiadu, ale nie do końca odpowiadał mi jej smak. Ostatnio jednak wpadłam
na pomysł, żeby ugotować ją na mleku i to był strzał w dziesiątkę! Kasza kukurydziana z malinami podbiła moje serce, więc na pewno na stałe zagości w moim śniadaniowym menu :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro