Czas przygotowania: 15 minut

Czas blendowania: 5 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

80g kaszy jaglanej

300g mleka (u mnie 0,5%)

10g kakao

10g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Dokładnie płuczemy kaszę na sitku, stopniowo coraz cieplejszą wodą, aby wypłukać z niej goryczkę.

2. Gotujemy kaszę do miękkości w 200g mleka.

3. Jeszcze ciepłą kaszę przekładamy do blendera kielichowego i dodajemy resztę mleka, kakao i erytrol.

4. Blendujemy budyń na gładką masę przez ok. 3 min.

25/01/2020

Kakaowy budyń jaglany

Zdrowe desery to coś, co bardzo lubię, ale duet zdrowy deser + piątkowy wieczór wprost uwielbiam!
W ramach weekendowego rozpieszczania, postanowiłam zrobić
kakaowy budyń jaglany. Dzięki kaszy jaglanej, dostarczy on naszemu organizmowi porcję witamin i minerałów. Jest to więc przepis dobry zarówno dla osób
na redukcji, jak tych, które mają problem z "wyrobieniem" dużej liczby węglowowandów w swojej diecie.

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro