Czas przygotowania: 15 minut
Czas blendowania: 5 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
80g kaszy jaglanej
300g mleka (u mnie 0,5%)
10g kakao
10g erytrolu
Wykonanie
1. Dokładnie płuczemy kaszę na sitku, stopniowo coraz cieplejszą wodą, aby wypłukać z niej goryczkę.
2. Gotujemy kaszę do miękkości w 200g mleka.
3. Jeszcze ciepłą kaszę przekładamy do blendera kielichowego i dodajemy resztę mleka, kakao i erytrol.
4. Blendujemy budyń na gładką masę przez ok. 3 min.
Zdrowe desery to coś, co bardzo lubię, ale duet zdrowy deser + piątkowy wieczór wprost uwielbiam!
W ramach weekendowego rozpieszczania, postanowiłam zrobić kakaowy budyń jaglany. Dzięki kaszy jaglanej, dostarczy on naszemu organizmowi porcję witamin i minerałów. Jest to więc przepis dobry zarówno dla osób
na redukcji, jak tych, które mają problem z "wyrobieniem" dużej liczby węglowowandów w swojej diecie.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro