Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
30g mąki jaglanej
90 g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
2 jajka
5g wiórków kokosowych
Wykonanie
1. Rozgrzewamy patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Miksujemy krótko wszystkie składniki.
3. Wylewamy masę na rozgrzaną patelnię, przkrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).
Za każdym razem, kiedy przygotowuję ponownie dany przepis, staram się go jakoś urozmaicić.
W ten sposób, ze zwykłego omleta zrobiłam jogurtowego omleta z nutką kokosa.
Przepis jest banalnie prosty, a dzięki wiórkom kokosowym nie trzeba do niego dodawać cukru.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro