Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

30g mąki jaglanej

90 g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

2 jajka

5g wiórków kokosowych

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Miksujemy krótko wszystkie składniki.

3. Wylewamy masę na rozgrzaną patelnię, przkrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód wyraźnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i jeszcze chwilę podsmażamy (ok. 3 min.).

30/01/2020

Jogurtowy omlet z nutką kokosa

Za każdym razem, kiedy przygotowuję ponownie dany przepis, staram się go jakoś urozmaicić.
W ten sposób, ze zwykłego omleta zrobiłam
jogurtowego omleta z nutką kokosa.

Przepis jest banalnie prosty, a dzięki wiórkom kokosowym nie trzeba do niego dodawać cukru.

 

 

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro