Czas przygotowania: 3 minuty

Czas chłodzenia: 60 minut

Ilość: 1 deser

 

 

Składniki

 

40g domowej granoli (przepis znajdziecie tutaj)

180g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

50g świeżych truskawek

 

 

Wykonanie

 

1. Na dnie szklanki kładziemy 1/3 jogurtu i wysypujemy 10g domowej granoli. Powtarzamy czynność 2 razy.

2. Na trzecią warstwę granoli kładziemy pokrojone w kostkę truskawki i posypujemy pozostałą granolą.

3. Chłodzimy całość przez min. 1h, aby granola lekko zmiękła.

Ostatnio polubiłam granolę, więc przemycam ją wszędzie, gdzie się da!

Dzisiaj przygotowałam jogurtowy deser z domową granolą.
To dobra alternatywa dla kupnych i dosładzanych płatków, która dzięki jogurtowi ma w sobie dużą porcję białka.

A do tego jest po prostu pyszna! Świetnie sprawdzi się więc jako deser, ale też jako słodkie śniadanie.

28/04/2020

Jogurtowy deser z domową granolą

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro