Czas przygotowania: 3 minuty
Czas chłodzenia: 60 minut
Ilość: 1 deser
Składniki
40g domowej granoli (przepis znajdziecie tutaj)
180g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
50g świeżych truskawek
Wykonanie
1. Na dnie szklanki kładziemy 1/3 jogurtu i wysypujemy 10g domowej granoli. Powtarzamy czynność 2 razy.
2. Na trzecią warstwę granoli kładziemy pokrojone w kostkę truskawki i posypujemy pozostałą granolą.
3. Chłodzimy całość przez min. 1h, aby granola lekko zmiękła.
Ostatnio polubiłam granolę, więc przemycam ją wszędzie, gdzie się da!
Dzisiaj przygotowałam jogurtowy deser z domową granolą.
To dobra alternatywa dla kupnych i dosładzanych płatków, która dzięki jogurtowi ma w sobie dużą porcję białka.
A do tego jest po prostu pyszna! Świetnie sprawdzi się więc jako deser, ale też jako słodkie śniadanie.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro