Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 75 minut
Ilość: 12 kawałków (użyłam keksówki 30 x 10 cm)
Składniki
500g proteinowego serka Valio o smaku mango
3 jajka
2 białka jaj
80g mąki ryżowej
100g świeżego mango
10g wiórków kokosowych
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 160°C (grzanie góra-dół).
2. Miksujemy żółtka z serkami i mąką.
3. Ubijamy białka na puszysto i delikatnie łączymy je ze zmiksowaną masą.
4. Przekładamy ciasto do foremki. Na wierchu układamy pokrojone w kostkę mango i posypujemy całość wiórkami.
5. Pieczemy ciasto przez 75 min., po czym studzimy je w lekko uchylonym piekarniku.
Gdy zaczęłam przygotowywać jogurtowe ciasto o smaku mango myślałam, że wyjdzie mi po prostu kolejny dobry sernik. Okazało się jednak, że dzięki dodaniu mąki ryżowej ciasto zyskało bardzo ciekawą konsystencję.
Dodatkowo, dzięki użyciu wysokobiałkowych serków owocowych, nie musiałam dodawać żadnego słodzidła,
a ciasto i tak wyszło słodkie, a do tego jest pełne białka i ultra lekkie. Takie połączenie nie może Was nie skusić!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro