Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 14 babeczek
Składniki
250g pełnoziarnistej mąki orkiszowej
2 jajka
1 op. skyru (330g)
125g oleju (1/2 szkl.)
90g erytrolu
20g płatków migdałów
1 łyżeczka proszku do pieczenia
300g śliwek
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Miksujemy ze sobą wszystkie składniki poza śliwkami i płatkami migdałów.
3. Śliwki kroimy w kostkę i łączymy je łyżką z powstałym ciastem.
4. Przekładamy masę do foremek i posypujemy muffinki płatkami migdałów.
5. Pieczemy babeczki przez ok. 25 min.
Sezon śliwkowy w pełni, więc i u mnie nie mogło zabraknąć wypieków z tym wdzięcznym owocem.
Jogurtowe babeczki ze śliwką wyszły pyszne, wilgotne i lekkie!
Dzięki erytrolowi nie mają w sobie grama cukru, a mąka orkiszowa sprawiła, że są zwyczajnie zdrowe.
Kto by nie lubił takiego deseru? :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro