Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 14 babeczek

 

Składniki

 

250g pełnoziarnistej mąki orkiszowej

2 jajka

1 op. skyru (330g)

125g oleju (1/2 szkl.)

90g erytrolu

20g płatków migdałów

1 łyżeczka proszku do pieczenia

300g śliwek

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Miksujemy ze sobą wszystkie składniki poza śliwkami i płatkami migdałów.

3. Śliwki kroimy w kostkę i łączymy je łyżką z powstałym ciastem.

4. Przekładamy masę do foremek i posypujemy muffinki płatkami migdałów.

5. Pieczemy babeczki przez ok. 25 min.

Sezon śliwkowy w pełni, więc i u mnie nie mogło zabraknąć wypieków z tym wdzięcznym owocem.

Jogurtowe babeczki ze śliwką wyszły pyszne, wilgotne i lekkie!

Dzięki erytrolowi nie mają w sobie grama cukru, a mąka orkiszowa sprawiła, że są zwyczajnie zdrowe.
Kto by nie lubił takiego deseru? :)

29/09/2023

Jogurtowe babeczki ze śliwką

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro