Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
2 jajka
30g płatków owsianych zmielonych na mąkę
5g erytrolu
100g wysokobiałkowego serka wiejskiego
1/2 małego jabłka (ok. 45g)
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta kardamonu
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Łączymy łyżką jajka, płatki, erytrol, serek wiejski, starte na tarce jabłko i przyprawy.
3. Przekładamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy przez kolejne 3 min.
Dawno nie jadłam niczego z cynamonem, więc postanowiłam
przygotować śniadanie na słodko z jesiennym omletem z serkiem wiejskim w roli głównej.
Wyszło bardzo smacznie i aromatycznie, a przy okazji mega pożywnie.
Czasami do szczęścia potrzeba tak niewiele... :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro