Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

2 jajka

30g płatków owsianych zmielonych na mąkę

5g erytrolu

100g wysokobiałkowego serka wiejskiego

1/2 małego jabłka (ok. 45g)

1/2 łyżeczki cynamonu

szczypta kardamonu

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Łączymy łyżką jajka, płatki, erytrol, serek wiejski, starte na tarce jabłko i przyprawy.

3. Przekładamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy przez kolejne 3 min.

Dawno nie jadłam niczego z cynamonem, więc postanowiłam
przygotować śniadanie na słodko z
jesiennym omletem z serkiem wiejskim w roli głównej.
Wyszło bardzo smacznie i aromatycznie, a przy okazji mega pożywnie.

Czasami do szczęścia potrzeba tak niewiele... :)

05/11/2023

Jesienny omlet z serkiem wiejskim

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro