Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 1 porcja (wystarczy na 3 kanapki)
Składniki
2 jajka
szczypiorek
2 plastry wędliny drobiowej
30g czerwonej papryki
pieprz
sól
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Kroimy wędlinę w kostkę i podsmażamy przez minutę.
3. Dzielimy wędlinę na 2 części. Na środek każdej z nich wbijamy jajko i lekko rozlewamy je na boki.
4. Kładziemy na nich drobno posiekany szczypiorek i pokrojoną w kostkę paprykę.
5. Po 3 min. odwracamy jajka na drugą stronę i smażymy jeszcze przez minutę.
6. Podajemy jajka z warzywami lub ulubionym pieczywem.
Nie chce się Wam wysilać, a z drugiej strony zdjedlibyście coś ciekawego?
Co powiecie na jajko sadzone inaczej?
Jest smażone z obu stron, więc przyjemnie chrupie, a dzięki dodatkom cieszy oko i podniebienie.
A to wszystko w niecałe 10 minut!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro