Czas przygotowania: 15 minut

Ilość: 2 porcje x 3 połówki jajka

 

 

Składniki

 

3 jajka

50g wędzonego łososia

1/2 kiszonego ogórka

60g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy jajka na twardo (8 min. od momentu zagotowania wody).

2. Kroimy jajka wzdłuż na połówki. Wyjmujemy żółtka - potrzebujemy tylko połowy z nich.

3. Łączymy żółtka z pokrojonym w drobną kostkę łososiem i ogórkiem oraz jogurtem.

4. Faszerujemy jajka i wcinamy!

23/03/2020

Jajka faszerowane z wędzonym łososiem

Ostatnio w lodówce znalazłam wędzonego łososia, więc pomyślałam,
że przygotuję
jajka faszerowane z wędzonym łososiem.
Przepis jest prosty, zdrowy i niskokaloryczny, a do tego wygląda naprawdę apetyczniw.
Świetnie sprawdzi się nie tylko jako szybka przekąska, ale też jako przystawka dla gości.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro