Czas przygotowania: 15 minut
Ilość: 2 porcje x 3 połówki jajka
Składniki
3 jajka
50g wędzonego łososia
1/2 kiszonego ogórka
60g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
Wykonanie
1. Gotujemy jajka na twardo (8 min. od momentu zagotowania wody).
2. Kroimy jajka wzdłuż na połówki. Wyjmujemy żółtka - potrzebujemy tylko połowy z nich.
3. Łączymy żółtka z pokrojonym w drobną kostkę łososiem i ogórkiem oraz jogurtem.
4. Faszerujemy jajka i wcinamy!
Ostatnio w lodówce znalazłam wędzonego łososia, więc pomyślałam,
że przygotuję jajka faszerowane z wędzonym łososiem.
Przepis jest prosty, zdrowy i niskokaloryczny, a do tego wygląda naprawdę apetyczniw.
Świetnie sprawdzi się nie tylko jako szybka przekąska, ale też jako przystawka dla gości.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro