Czas przygotowania: 20 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 5 porcji x 2 połówki jajka

 

 

Składniki

 

250g piersi z kurczaka

150g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

5 jajek

1/2 małej puszki kukurydzy (ok. 75g)

50g ogórka

50g czerwonej papryki

szczypiorek

2 łyżeczki mieszanki włoskich ziół

pieprz i sól

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy jajka na twardo (ok. 8 min. od zagotowania wody), obieramy je i kroimy wzdłuż na połówki. Wyjmujemy z nich żółtka (będziemy potrzebowali tylko połowy z nich).

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię. Kroimy piersi w drobniutką kostkę o smażymy z ziołami przez 10 min.

3. Kroimy paprykę i ogórka w drobną kostkę. Łączymy z poszatkowanym szczypiorkiem, 1/2 żółtek, mięsem, kukurydzą i jogurtem. Doprawiamy do smaku.

4. Faszerujemy jajka.

14/04/2020

Jajka faszerowane sałatką

Jajka faszerowane sałatką są moim świątecznym hitem!
Dotąd farsz do jajek kojarzył mi się tylko i wyłącznie z warzywami, ale okazuje się, że z dodatkiem mięsa jest też smaczny (bo o dodatkowej porcji białka chyba nie muszę mówić :P).

Dodatkowo, przepis jest bardzo prosty, a na pewno pozytywnie zaskoczy Waszych gości :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro