Czas przygotowania: 15 minut

Czas smażenia: 5 minut

Ilość: 2 porcje x 3 połówki jajka

 

 

Składniki

 

3 jajka

150g pieczarek

1/2 cebuli cukrowej

10g masła

sól i pieprz

90g jogurtu wysokobiałkowego

szczypiorek

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy jajka na twardo (8 min. od momentu zagotowania wody).

2. Kroimy jajka wzdłuż na połówki. Wyjmujemy żółtka i przekałdamy je do miseczki.

3. Rozgrzewamy masło na patelni. Przez ok. 5 min. podsmażamy na nim drobno pokrojoną cebulę i pieczarki.

4. Łączymy żółtka z pieczarkami, blendujemy je na gładką masę i doprawiamy do smaku.

5. Faszerujemy jajka pastą pieczarkową, po czym dekorujemy je jogurtem i drobno poszatkowanym szczypiorkiem.

Jajka faszerowane pastą pieczarkową to jedna z tych przekąsek,
która nie wymaga wiele pracy, a jest pyszna i przy okazji niskokaloryczna.
Świetnie sprawdzi się zarówno jako świąteczny przysmak, jak i ciekawa imprezowa przekąska.

Warto mieć pod ręką tak łatwy, a zarazem pyszny przepis!

11/05/2021

Jajka faszerowane pastą pieczarkową

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro