Czas przygotowania: 15 minut
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 2 porcje x 3 połówki jajka
Składniki
3 jajka
150g pieczarek
1/2 cebuli cukrowej
10g masła
sól i pieprz
90g jogurtu wysokobiałkowego
szczypiorek
Wykonanie
1. Gotujemy jajka na twardo (8 min. od momentu zagotowania wody).
2. Kroimy jajka wzdłuż na połówki. Wyjmujemy żółtka i przekałdamy je do miseczki.
3. Rozgrzewamy masło na patelni. Przez ok. 5 min. podsmażamy na nim drobno pokrojoną cebulę i pieczarki.
4. Łączymy żółtka z pieczarkami, blendujemy je na gładką masę i doprawiamy do smaku.
5. Faszerujemy jajka pastą pieczarkową, po czym dekorujemy je jogurtem i drobno poszatkowanym szczypiorkiem.
Jajka faszerowane pastą pieczarkową to jedna z tych przekąsek,
która nie wymaga wiele pracy, a jest pyszna i przy okazji niskokaloryczna.
Świetnie sprawdzi się zarówno jako świąteczny przysmak, jak i ciekawa imprezowa przekąska.
Warto mieć pod ręką tak łatwy, a zarazem pyszny przepis!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro