Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
2 plastry wędliny drobiowej (ok. 30g)
30g szpinaku (może być mrożony)
1/4 czerwonej cebuli
2 jajka
sól i pieprz
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Kroimy cebulę i wędlinę w drobną kostkę. Podsmażamy je ze szpinakiem przez ok. 5 min. (aż szpinak zwiędnie).
3. Dodajemy rozbełtane wcześniej jajka i mieszamy jajecznicę co jakiś czas.
Jajecznica jest jednym z pierwszych śniadaniowych pomysłów, które przychodzą mi do głowy.
Żeby nie było za nudno, dzisiaj zrobiłam jajecznicę ze szpinakiem i wędliną :)
Nie dość, że będzie pożywnie, to za sprawą szpinaku również bardzo zdrowo!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro