Czas przygotowania: 3 minuty

Czas gotowania: 5 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

2 jajka

sól i pieprz

szczypiorek

1,5 l wody

 

 

Wykonanie

 

1. Zagotowujemy wodę, a w międzyczasie łączymy jajka z przyprawami i porządnie roztrzepujemy je widelcem.

2. Gdy woda zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i tworzymy łyżką wir.

3. W jego środek delikatnie wlewamy jajka. Przykrywamy garnek pokrywką i liczmy wolno do 30.

4. Po tym czasie, wylewamy zawartość garnka na sitko i dokładnie odcedzamy.

5. Podajemy jajecznicę ze szczypiorkiem i warzywami.

Czasem jestem zszokowana, kiedy dowiaduję się o banalnie prostym przepisie, o którym wcześniej nie słyszałam.
Nie inaczej było w przypadku
jajecznicy z wody. Skoro we wrzątku można przygotować jajko w koszulce,
to dokładnie to samo możemy zrobić z roztrzepanymi jajkami.
A spróbować naprawdę warto, bo taka jajecznica wychodzi przyjemnie puszysta i po prostu pyszna! 

25/12/2020

Jajecznica z wody

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro