Czas przygotowania: 3 minuty
Czas gotowania: 5 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
2 jajka
sól i pieprz
szczypiorek
1,5 l wody
Wykonanie
1. Zagotowujemy wodę, a w międzyczasie łączymy jajka z przyprawami i porządnie roztrzepujemy je widelcem.
2. Gdy woda zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień i tworzymy łyżką wir.
3. W jego środek delikatnie wlewamy jajka. Przykrywamy garnek pokrywką i liczmy wolno do 30.
4. Po tym czasie, wylewamy zawartość garnka na sitko i dokładnie odcedzamy.
5. Podajemy jajecznicę ze szczypiorkiem i warzywami.
Czasem jestem zszokowana, kiedy dowiaduję się o banalnie prostym przepisie, o którym wcześniej nie słyszałam.
Nie inaczej było w przypadku jajecznicy z wody. Skoro we wrzątku można przygotować jajko w koszulce,
to dokładnie to samo możemy zrobić z roztrzepanymi jajkami.
A spróbować naprawdę warto, bo taka jajecznica wychodzi przyjemnie puszysta i po prostu pyszna!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro