Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 7 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

2 jajka

1 większa pieczarka (ok. 50g)

1/4 czerwonej cebuli

pieprz ziołowy i sól

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Kroimy pieczarki w cienkie plastry, a cebulę w kostkę i obsmażamy je przez 3 min. Dodajemy pieprz i sól.

3. Do pieczarek wbijamy jajka i delikatnie mieszamy całość, aż jajka zetną się tak, jak lubimy (ok. 4-5 min.).

Z jajek można przygotować naprawdę różne cuda, ale czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze.
Tak właśnie jest w przypadku
jajecznicy z pieczarkami.
Dodatek grzybów i cebuli doda jajkom ciekawego smaku, jednocześnie praktycznie nie dodając zbędnych kalorii.
Do tego przepis jest banalnie prosty, więc będzie w sam raz na szybkie śniadanie/kolację.

11/05/2020

Jajecznica z pieczarkami

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro