Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 7 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
2 jajka
1 większa pieczarka (ok. 50g)
1/4 czerwonej cebuli
pieprz ziołowy i sól
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Kroimy pieczarki w cienkie plastry, a cebulę w kostkę i obsmażamy je przez 3 min. Dodajemy pieprz i sól.
3. Do pieczarek wbijamy jajka i delikatnie mieszamy całość, aż jajka zetną się tak, jak lubimy (ok. 4-5 min.).
Z jajek można przygotować naprawdę różne cuda, ale czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze.
Tak właśnie jest w przypadku jajecznicy z pieczarkami.
Dodatek grzybów i cebuli doda jajkom ciekawego smaku, jednocześnie praktycznie nie dodając zbędnych kalorii.
Do tego przepis jest banalnie prosty, więc będzie w sam raz na szybkie śniadanie/kolację.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro