Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 7 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

2 jajka

50g kukurydzy

50g czerwonej fasoli

2 łyżeczki przyprawy do chili con carne

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Podsmażamy przez 3 min. kukurydzę z fasolą.

3. Wbijamy jajka, doprawiamy przyprawą i delikatnie mieszamy całość, aż jajka zetną się tak, jak lubimy (ok. 4-5 min.).

30/06/2020

Jajecznica po meksykańsku

Kiedyś myślałam, że jeśli chodzi o jajecznicę, to niewiele można tutaj urozmaicić. Ostatnio przekonuję się jednak,
że byłam w błędzie, bo w zależności od użytych dodatków, można stworzyć cuda! Jednym z nich jest moje ostatnie odkrycie -
jajecznica po meksykańsku. Nie ma tu żadnej wielkiej filozofii - jajka wymieszałam
z kukurydzą i fasolą, doprawiłam przyprawą do chili con carne i gotowe :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro