Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 7 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
2 jajka
50g kukurydzy
50g czerwonej fasoli
2 łyżeczki przyprawy do chili con carne
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Podsmażamy przez 3 min. kukurydzę z fasolą.
3. Wbijamy jajka, doprawiamy przyprawą i delikatnie mieszamy całość, aż jajka zetną się tak, jak lubimy (ok. 4-5 min.).
Kiedyś myślałam, że jeśli chodzi o jajecznicę, to niewiele można tutaj urozmaicić. Ostatnio przekonuję się jednak,
że byłam w błędzie, bo w zależności od użytych dodatków, można stworzyć cuda! Jednym z nich jest moje ostatnie odkrycie - jajecznica po meksykańsku. Nie ma tu żadnej wielkiej filozofii - jajka wymieszałam
z kukurydzą i fasolą, doprawiłam przyprawą do chili con carne i gotowe :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro