Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 7 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
2 jajka
25g mozzarelli
1 łyżeczka włoskich ziół
25g lekkiego salami
25g czerwonej cebuli
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Podsmażamy przez kilka minut pokrojone w ćwiartki plastry salami oraz pokrojoną w kostkę cebulę.
3. Wbijamy jajka, doprawiamy przyprawą i delikatnie mieszamy całość, aż jajka zetną się tak, jak lubimy (ok. 4-5 min.).
4. Posypujemy całość mozzarellą startą na drobnej tarce.
Przepis na jajecznicę o smaku pizzy wydaje się być banalny, ale wierzcie mi - smakuje rewelacyjnie.
Mogę Was zapewnić, że polubią ją nie tylko fani śniadań białkowo-tłuszczowych.
To aż niemożliwe, że tak niewiele składników jest w stanie zmienić tak wiele!
Przekonajcie się sami :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro