Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 7 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

2 jajka

25g mozzarelli

1 łyżeczka włoskich ziół

25g lekkiego salami

25g czerwonej cebuli

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Podsmażamy przez kilka minut pokrojone w ćwiartki plastry salami oraz pokrojoną w kostkę cebulę.

3. Wbijamy jajka, doprawiamy przyprawą i delikatnie mieszamy całość, aż jajka zetną się tak, jak lubimy (ok. 4-5 min.).

4. Posypujemy całość mozzarellą startą na drobnej tarce.

Przepis na jajecznicę o smaku pizzy wydaje się być banalny, ale wierzcie mi - smakuje rewelacyjnie.

Mogę Was zapewnić, że polubią ją nie tylko fani śniadań białkowo-tłuszczowych.

To aż niemożliwe, że tak niewiele składników jest w stanie zmienić tak wiele!

Przekonajcie się sami :)

20/01/2023

Jajecznica o smaku pizzy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro