Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 7 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
50g mleka (u mnie 0,5%)
2 jajka
sól
Wykonanie
1. Na patelni podgrzewamy mleko. Po chwili wbijamy do niego oba jajka.
2. Gdy jajka się lekko zetną, roztrzepujemy je delikatnie.
3. Smażymy jajecznicę do odparowania większości mleka i na koniec doprawiamy ją solą.
Przepis na jajecznicę na mleku jest banalnie prosty.
Pomimo tego, nigdy wcześniej o nim nie słyszałam.
Jeśli Wy też nie, to pora nadrobić straty, bo taka jajecznica jest wyjątkowo delikatna i kremowa,
a to wszystko bez grama tłuszczu! A do tego makro jest naprawdę dobre :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro