Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

1 jajko

białko z 1 dużego jajka

30g mąki jaglanej

10g erytrolu

50g cukinii

50g gruszki

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).

2. Łączymy łyżką mąkę, białko, jajko i erytrol oraz starte na tarce o małych oczkach cukinię i gruszkę.

3. Przekładamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.

4. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 3 min.

Jaglany omlet z gruszką i cukinią brzmi oryginalnie, ale od razu Was zapewniam,
że to jeden z lepszych omletów, jakie ostatnio jadłam.
Całość jest bardzo pożywna i słodka, dlatego idealnie smakuje w połączeniu z kwaśnymi owocami.

A do tego obaliłam mit, że cukinia nadaje się tylko do placuszków i faszerowania :P

12/08/2022

Jaglany omlet z gruszką i cukinią

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro