Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
1 jajko
białko z 1 dużego jajka
30g mąki jaglanej
10g erytrolu
50g cukinii
50g gruszki
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię (u mnie o średnicy 20cm).
2. Łączymy łyżką mąkę, białko, jajko i erytrol oraz starte na tarce o małych oczkach cukinię i gruszkę.
3. Przekładamy masę na patelnię, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy ogień.
4. Gdy spód porządnie się zetnie (ok. 7 min.), obracamy omleta na drugą stronę i smażymy jeszcze przez 3 min.
Jaglany omlet z gruszką i cukinią brzmi oryginalnie, ale od razu Was zapewniam,
że to jeden z lepszych omletów, jakie ostatnio jadłam.
Całość jest bardzo pożywna i słodka, dlatego idealnie smakuje w połączeniu z kwaśnymi owocami.
A do tego obaliłam mit, że cukinia nadaje się tylko do placuszków i faszerowania :P
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro