Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 15 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

30g kaszy jaglanej

250ml wody

5g wiórków kokosowych

80g malin

50g borówek

10g erytrolu

1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)

200g mleka (u mnie 0,5%)

100g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

 

 

Wykonanie

 

1. Dokładnie płuczemy kaszę na sitku, stopniowo coraz cieplejszą wodą.

2. Gotujemy ją na wodzie do miękkości (ok. 15 min.) z dodatkiem 5g erytrolu i wiórków kokosowych.

3. Mieszamy kaszę z jogurtem i przekładamy do naczynia. Układamy na niej maliny.

4. Podgrzewamy 150g mleka z 5g erytrolu. Gdy płyn zacznie wrzeć, wlewamy do niego proszek budyniowy rozpuszczony w 50g mleka i mieszamy całość do zgęstnienia.

5. Wylewamy budyń na maliny, a na wierzchu układamy borówki.

Za oknem upały, ale ja i tak lubię śniadania na ciepło!

Ostatnio oszalałam na punkcie jaglanki z owocami i budyniem.

Jest mega smaczna, pożywna i pełna owoców, a do tego polana budyniem... :)

Takie śniadanie na pewno da Wam niezły zastrzyk energii na dobry początek dnia!

31/07/2020

Jaglanka z owocami i budyniem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro