Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 15 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
30g kaszy jaglanej
250ml wody
5g wiórków kokosowych
80g malin
50g borówek
10g erytrolu
1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)
200g mleka (u mnie 0,5%)
100g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
Wykonanie
1. Dokładnie płuczemy kaszę na sitku, stopniowo coraz cieplejszą wodą.
2. Gotujemy ją na wodzie do miękkości (ok. 15 min.) z dodatkiem 5g erytrolu i wiórków kokosowych.
3. Mieszamy kaszę z jogurtem i przekładamy do naczynia. Układamy na niej maliny.
4. Podgrzewamy 150g mleka z 5g erytrolu. Gdy płyn zacznie wrzeć, wlewamy do niego proszek budyniowy rozpuszczony w 50g mleka i mieszamy całość do zgęstnienia.
5. Wylewamy budyń na maliny, a na wierzchu układamy borówki.
Za oknem upały, ale ja i tak lubię śniadania na ciepło!
Ostatnio oszalałam na punkcie jaglanki z owocami i budyniem.
Jest mega smaczna, pożywna i pełna owoców, a do tego polana budyniem... :)
Takie śniadanie na pewno da Wam niezły zastrzyk energii na dobry początek dnia!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro