Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 15 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

40g kaszy jaglanej

200g mleka (u mnie 0,5%)

5g kakao

5g kawy rozpuszczalnej

15g erytrolu

10g migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Dokładnie płuczemy kaszę na sitku, stopniowo coraz cieplejszą wodą, aby wypłukać z niej goryczkę.

2. Gotujemy ją na mleku z dodatkiem erytrolu, kakao i kawy do wchłonięcia większości mleka (ok. 15 min.).

3. Posypujemy drobno posiekanymi migdałami.

Kiedyś już Wam mówiłam, że lubię zapach kawy, dlatego gdy tylko znalazłam
przepis na
jaglankę tiramisu, musiałam go przetestować :) 
Wyszło bardzo pożywnie, aromatycznie i smacznie.
Takie proste śniadanie zdecydowanie rozbudzi Was nawet w pochmurne i senne dni! 

05/04/2020

Jaglanka tiramisu

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro