Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 15 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
40g kaszy jaglanej
200g mleka (u mnie 0,5%)
5g kakao
5g kawy rozpuszczalnej
15g erytrolu
10g migdałów
Wykonanie
1. Dokładnie płuczemy kaszę na sitku, stopniowo coraz cieplejszą wodą, aby wypłukać z niej goryczkę.
2. Gotujemy ją na mleku z dodatkiem erytrolu, kakao i kawy do wchłonięcia większości mleka (ok. 15 min.).
3. Posypujemy drobno posiekanymi migdałami.
Kiedyś już Wam mówiłam, że lubię zapach kawy, dlatego gdy tylko znalazłam
przepis na jaglankę tiramisu, musiałam go przetestować :)
Wyszło bardzo pożywnie, aromatycznie i smacznie.
Takie proste śniadanie zdecydowanie rozbudzi Was nawet w pochmurne i senne dni!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro