Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

50g kaszy jaglanej

1 szkl. wody

20g masła migdałowego

150g skyru

1 dojrzała morela

10g płatków migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Dokładnie płuczemy kaszę na sitku - przez 15 s. stopniowo coraz cieplejszą wodą z kranu, a potem 250ml wrzątku.

2. Gotujemy ją na wodzie przez ok. 10 min., aż do wchłonięcia płynu, a następnie łączymy ją z masłem migdałowym.

3. Przekładamy kaszę na spód naczynia, a następnie pokrywamy ją skyrem zblendowanym z morelą.

4. Posypujemy deser płatkami migdałów.

Jak ja dawno nie jadłam jaglanki!
Postanowiłam to jak najszybciej zmienić i przygotowałam sobie
jaglankę migdałowo-morelową.

Takie połączenie smaków bardzo mi posmakowało, więc na pewno jeszcze do niego wrócę.

Oby więcej takich lekkich i smacznych śniadań :)

26/08/2021

Jaglanka migdałowo-morelowa

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro