Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
50g kaszy jaglanej
1 szkl. wody
20g masła migdałowego
150g skyru
1 dojrzała morela
10g płatków migdałów
Wykonanie
1. Dokładnie płuczemy kaszę na sitku - przez 15 s. stopniowo coraz cieplejszą wodą z kranu, a potem 250ml wrzątku.
2. Gotujemy ją na wodzie przez ok. 10 min., aż do wchłonięcia płynu, a następnie łączymy ją z masłem migdałowym.
3. Przekładamy kaszę na spód naczynia, a następnie pokrywamy ją skyrem zblendowanym z morelą.
4. Posypujemy deser płatkami migdałów.
Jak ja dawno nie jadłam jaglanki!
Postanowiłam to jak najszybciej zmienić i przygotowałam sobie jaglankę migdałowo-morelową.
Takie połączenie smaków bardzo mi posmakowało, więc na pewno jeszcze do niego wrócę.
Oby więcej takich lekkich i smacznych śniadań :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro