Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 15 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
50g kaszy jaglanej
100g mleka (u mnie 0,5%)
100ml wody
10g masła orzechowego
150g skyru
5g wiórków kokosowych
Wykonanie
1. Dokładnie płuczemy kaszę na sitku - przez 15 s. stopniowo coraz cieplejszą wodą z kranu, a potem 250ml wrzątku.
2. Gotujemy ją na mleku i wodzie przez ok. 15 min., aż do wchłonięcia płynu.
3. Po zdjęciu z ognia łączymy z 1/2 skyru i masłem orzechowym. Przekładamy masę do 2 kubeczków.
4. Mieszamy pozostały skyr z wiórkami i wykładamy na kaszę.
Ostatnio udało mi się dopracować do perfekcji proces płukania kaszy jaglanej. Dzięki temu, w moich ulubionych przepisach z kaszą w roli głównej nie pojawia się już charakterystyczna goryczka, która tak bardzo mi przeszkadzała. Z tej właśnie okazji przygotowałam sobie śniadaniową jaglankę kokosowo-orzechową w słoiku.
Wyszło smacznie i sycąco, a przede wszystkim niegorzko :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro