Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

40g kaszy jaglanej

150g mleka (u mnie 0,5%)

15g masła orzechowego

2 kostki mlecznej czekolady bez cukru

10g orzeszków ziemnych

 

 

Wykonanie

 

1. Dokładnie płuczemy kaszę na sitku - przez 15 s. stopniowo coraz cieplejszą wodą z kranu, a potem 250ml wrzątku.

2. Gotujemy ją na mleku z dodatkiem masła orzechowego i 1 kostki czekolady przez ok. 10 min., aż do wchłonięcia płynu.

3. Po zdjęciu z ognia przekładamy kaszę do miseczki i posypujemy ją pokruszonymi orzechami oraz pokrojoną w kostkę czekoladą.

Ostatnio chodziła za mną kasza jaglana, bo dawno jej nie jadłam, a jest mega zdrowa.
Uwielbiam też jej smak, więc postanowiłam przygotować pyszne śniadanie z jej wykorzystaniem.
Tak właśnie powstała
jaglanka czekoladowo-orzechowa.

Jest prosta w przygotowaniu, a da Wam energię na dobry początek dnia i rozpieści Wasze podniebienia :)

25/02/2021

Jaglanka czekoladowo-orzechowa

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro