Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
40g kaszy jaglanej
150g mleka (u mnie 0,5%)
15g masła orzechowego
2 kostki mlecznej czekolady bez cukru
10g orzeszków ziemnych
Wykonanie
1. Dokładnie płuczemy kaszę na sitku - przez 15 s. stopniowo coraz cieplejszą wodą z kranu, a potem 250ml wrzątku.
2. Gotujemy ją na mleku z dodatkiem masła orzechowego i 1 kostki czekolady przez ok. 10 min., aż do wchłonięcia płynu.
3. Po zdjęciu z ognia przekładamy kaszę do miseczki i posypujemy ją pokruszonymi orzechami oraz pokrojoną w kostkę czekoladą.
Ostatnio chodziła za mną kasza jaglana, bo dawno jej nie jadłam, a jest mega zdrowa.
Uwielbiam też jej smak, więc postanowiłam przygotować pyszne śniadanie z jej wykorzystaniem.
Tak właśnie powstała jaglanka czekoladowo-orzechowa.
Jest prosta w przygotowaniu, a da Wam energię na dobry początek dnia i rozpieści Wasze podniebienia :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro