Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 4 placuszki
Składniki
30g mąki jaglanej
80g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
1 jajko
5g płatków kokosowych
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mieszamy łyżką mąkę, jogurt i jajko do uzyskania dość gęstej masy.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 dużej łyżce na 1 placuszka.
4. Posypujemy wierzch placków płatkami kokosa i zmniejszamy ogień.
5. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
Ostatnio do wszystkiego dodaję wiórki kokosowe...
Dlatego nikogo nie powinno dziwić, że dodałam je też do moich śniadaniowych placuszków.
I tak powstały jaglane placuszki z kokosem.
Są lekkie i bardzo pożywne, a do tego można je przygotować w mgnieniu oka. Sami zobaczcie! :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro