Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 4 placuszki

 

 

Składniki

 

30g mąki jaglanej

80g jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

1 jajko

5g płatków kokosowych

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Mieszamy łyżką mąkę, jogurt i jajko do uzyskania dość gęstej masy.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 dużej łyżce na 1 placuszka.

4. Posypujemy wierzch placków płatkami kokosa i zmniejszamy ogień.

5. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.

Ostatnio do wszystkiego dodaję wiórki kokosowe...

Dlatego nikogo nie powinno dziwić, że dodałam je też do moich śniadaniowych placuszków.

I tak powstały jaglane placuszki z kokosem.

Są lekkie i bardzo pożywne, a do tego można je przygotować w mgnieniu oka. Sami zobaczcie! :)

02/06/2020

Jaglane placuszki z kokosem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro