Czas przygotowania: 3 minuty
Czas smażenia: 4 minuty
Ilość: 5 placuszków
Składniki
40g mąki jaglanej
100g serka twarogowego (u mnie President)
1 jajko
5g erytrolu
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość gęstej masy.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.
5. Dekorujemy placuszki świeżymi owocami.
W kuchni kieruję się jedną ważną zasadą - nie marnować. Dlatego, gdy po upieczeniu sernika zostało mi trochę twarogu z wiaderka, postanowiłam go wykorzystać. I tak oto powstały jaglane placuszki serowe.
Dzięki serkowi są bardzo delikatne i wilgotne, dlatego na pewno będę wracać do tego przepisu.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro