Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 4 minuty

Ilość: 5 placuszków

 

 

Składniki

 

40g mąki jaglanej

100g serka twarogowego (u mnie President)

1 jajko

5g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość gęstej masy.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 1 łyżce na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 2 min. na każdej ze stron.

5. Dekorujemy placuszki świeżymi owocami.

W kuchni kieruję się jedną ważną zasadą - nie marnować. Dlatego, gdy po upieczeniu sernika zostało mi trochę twarogu z wiaderka, postanowiłam go wykorzystać. I tak oto powstały jaglane placuszki serowe.
Dzięki serkowi są bardzo delikatne i wilgotne, dlatego na pewno będę wracać do tego przepisu.

21/01/2020

Jaglane placuszki serowe (bezglutenowe)

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro