Czas przygotowania: 3 minuty

Czas smażenia: 6 x 3 minuty

Ilość: 2 porcje x 4 pankejki

 

 

Składniki

 

60g mąki jaglanej

100g maślanki 1,5%

1 łyżeczka oleju

5g erytrolu

białko z 1 jajka

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię o średnicy 10 cm.

2. Miksujemy krótko wszystkie składniki. Powstała masa powinna być dość rzadka.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 2 łyżki na 1 placuszka tak, aby placki były dość cienkie. Zmniejszamy ogień.

4. Gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki, odwracamy placki na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilę.

06/03/2022

Jaglane pankejki na maślance

Uwielbiam wszystko, co jaglane, dlatego ostatnio postanowiłam przygotować sobie
na deser
jaglane pankejki na maślance.

Ich smażenie zajęło mi dobrą chwilą, ale absolutnie nie żałuję poświęconego czasu, bo wyszły lekkie i pyszne :)

Na drobną przekąskę w sam raz!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro