Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 2 porcje x 3 placki

 

 

Składniki

 

40g mąki jaglanej

120g mleczka kokosowego (u mnie Real Thai z obniżoną zawartością tłuszczu)

1 jajko

5g wiórków kokosowych

5g erytrolu

2 kostki gorzkiej czekolady

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię o średnicy 10 cm.

2. Miksujemy krótko mąkę z jajkiem, 100g mleczka i wiórkami. Powstała masa powinna być dość rzadka.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 2 łyżki na 1 placuszka tak, aby placki były dość cienkie. Zmniejszamy ogień.

4. Gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki, odwracamy placki na drugą stronę i smażymy jeszcze przez chwilę.

5. Podajemy z sosem czekoladowym - roztopioną resztą mleczka z czekoladą i erytrolem.

02/07/2020

Jaglane naleśniczki kokosowe

Ostatnio piekłam sernik kokosowy i zostało mi trochę mleczka kokosowego.
Z racji tego, że u mnie nic się nie marnuje, wykorzystałam je do
jaglanych naleśniczków kokosowych.

Dzięki temu, zupełnie przypadkowo, trafiło mi się pyszne śniadanie,
które było tak dobre, że na pewno zaserwuję je sobie jeszcze nie raz :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro