Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 35 minut

Ilość: 8 muffinek

 

 

Składniki

 

150g mąki jaglanej

20g oleju rzepakowego

2 małe jajka

1 łyżeczka proszku do pieczenia

80g puree z dyni (przepis znajdziecie tutaj)

80g mleka (u mnie 0,5%)

50g erytrolu

20g mlecznej czekolady bez cukru

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Miksujemy ze sobą wszystkie składniki poza czekoladą.

3. Przekładamy ciasto do foremek i pieczemy babeczki przez 35 min.

4. Po wyjęciu z piekarnika i ostygnięciu, roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej i używając wykałaczki tworzymy na muffinkach wzorek w kształcie pajęczyny.

Ten przepis powstał właściwie przez przypadek. Wszystko przez to, że zostałam nominowana do wyzwania
na Instagramie (miałam przygotować dowolny przepis z halloweenowym akcentem) i z tej okazji postanowiłam upiec
jaglane muffinki dyniowe. Z halloweenowych akcentów pojawiła się dynia i urocza czekoladowa pajęczyna
na każdej muffince. Przepis jest tak udany, że na pewno wrócę do niego również przy innych okazjach!

29/10/2020

Jaglane muffinki dyniowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro