Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 35 minut
Ilość: 8 muffinek
Składniki
150g mąki jaglanej
20g oleju rzepakowego
2 małe jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
80g puree z dyni (przepis znajdziecie tutaj)
80g mleka (u mnie 0,5%)
50g erytrolu
20g mlecznej czekolady bez cukru
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Miksujemy ze sobą wszystkie składniki poza czekoladą.
3. Przekładamy ciasto do foremek i pieczemy babeczki przez 35 min.
4. Po wyjęciu z piekarnika i ostygnięciu, roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej i używając wykałaczki tworzymy na muffinkach wzorek w kształcie pajęczyny.
Ten przepis powstał właściwie przez przypadek. Wszystko przez to, że zostałam nominowana do wyzwania
na Instagramie (miałam przygotować dowolny przepis z halloweenowym akcentem) i z tej okazji postanowiłam upiec jaglane muffinki dyniowe. Z halloweenowych akcentów pojawiła się dynia i urocza czekoladowa pajęczyna
na każdej muffince. Przepis jest tak udany, że na pewno wrócę do niego również przy innych okazjach!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro