Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 10 minut
Ilość: 5 omlecików
Składniki
20g mąki jaglanej
2 jajka
5g erytrolu
75g skyru (u mnie skyr owocowy z Lidla 0% tłuszczu)
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (termoobieg).
2. Ubijamy sztywną pianę z białek stopniowo dodając do niej erytrol.
3. Mieszamy łyżką mąkę i żółtka. Delikatnie łączymy z pianą.
4. Wykładamy masę na blaszkę wyłożoną papierem - po 2 łyżki na 1 omlecika.
5. Pieczemy omlety przez 10 min. i po przestudzeniu podajemy ze skyrem.
Ilu omletowych wariacji już próbowałam? Tylu, że nie byłabym nawet w stanie tego policzyć :P
Tym bardziej dziwi mnie, że czasem wpadam na warianty, których jeszcze nie testowałam.
Tak było w przypadku jaglanych mini omletów, które są puszyste i smaczne,
a do tego można je bardzo szybko przygotować. Sami zobaczcie!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro