Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 15 minut
Ilość: 2 deserki
Składniki
50g kaszy jaglanej
320g mleka (u mnie 0,5%)
kilka kropli aromatu waniliowego
10g erytrolu
30g ekspandowanego orkiszu
2 kostki mlecznej czekolady
Wykonanie
1. Dokładnie płuczemy kaszę na sitku, stopniowo coraz cieplejszą wodą (aby pozbyć się goryczki).
2. Gotujemy ją do miękkości w 250g mleka z dodatkiem erytrolu i aromatu przez ok. 15 min.
3. Po zdjęciu z ognia blendujemy ją z 50g mleka i mieszamy z 20g orkiszu. Przekładamy deser do pucharków.
4. Wykładamy resztę orkiszu na wierzch.
5. Polewamy deser 20g mleka rozpuszczonymi z czekoladą.
Nieczęsto sięgam po słodycze, ale czasem lubię coś tak bardzo, że naprawdę trudno mi się oprzeć.
Jedną z takich rzeczy jest Kinder Country. Cieszę się więc, że ostatnio udało mi się znaleźć przepis
na jaglane Kinder Country, które jest zdrowszą i smaczną alternatywą dla tego kalorycznego i pełnego oleju palmowego batonika. Okazuje się więc, że czasem można mieć ciastko i zjeść ciastko :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro