Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 15 minut

Ilość: 2 deserki

 

 

Składniki

 

50g kaszy jaglanej

320g mleka (u mnie 0,5%)

kilka kropli aromatu waniliowego

10g erytrolu

30g ekspandowanego orkiszu

2 kostki mlecznej czekolady

 

 

Wykonanie

 

1. Dokładnie płuczemy kaszę na sitku, stopniowo coraz cieplejszą wodą (aby pozbyć się goryczki).

2. Gotujemy ją do miękkości w 250g mleka z dodatkiem erytrolu i aromatu przez ok. 15 min.

3. Po zdjęciu z ognia blendujemy ją z 50g mleka i mieszamy z 20g orkiszu. Przekładamy deser do pucharków.

4. Wykładamy resztę orkiszu na wierzch.

5. Polewamy deser 20g mleka rozpuszczonymi z czekoladą.

Nieczęsto sięgam po słodycze, ale czasem lubię coś tak bardzo, że naprawdę trudno mi się oprzeć.

Jedną z takich rzeczy jest Kinder Country. Cieszę się więc, że ostatnio udało mi się znaleźć przepis
na
jaglane Kinder Country, które jest zdrowszą i smaczną alternatywą dla tego kalorycznego i pełnego oleju palmowego batonika. Okazuje się więc, że czasem można mieć ciastko i zjeść ciastko :)

13/07/2020

Jaglane Kinder Country

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro